Bibliotekarens bibliotek
Blogg for bibliotekar Thomas Brevik
Unshelved by Bill Barnes and Gene Ambaum


20.3.02  

Min foreløpig favoritt Overdue

posted by Thomas Brevik | 01:34
 

Overdue er morsom og tar livet i biblioteket på kornet. Håper vi får flere slike. Siste nummer av Smult har forresten et par gode bibliotek-gags.

posted by Thomas Brevik | 01:05


12.3.02  

Eirik Newth vedlikeholder Aktuell viten en flott oversikt over vitenskaplige nettressurser. Et av mine favorittsurfesteder:-)

posted by Thomas Brevik | 01:22


11.3.02  

Anne Fine, den engelske Children's literature laureate (æresforfatter) har fått en ide for å få barn til å samle på bøker, og dermed forhåpentligvis lese mer. Hun har fått kjente barnebokillustratører til å lage ex-libris merker, altså slike saker som du kan klistre inn i boka og som forteller hvem boka tilhører. De er ganske flotte, og jeg håper at den norske barnebokaksjonen tar opp samme ide. Ingen grunn til å la være selv om noen andre fikk ideen først. Barnas egne hjemmebibliotek er absolutt et godt konsept.

posted by Thomas Brevik | 00:31


6.3.02  

Er det egentlig noe galt med bibliotek?
Jeg lurer sånn på om dagens frustrasjon i bibliotekmiljøet er et evig faktum. Vi bibliotekarer vet så utmerket godt at ting kunne vært så mye bedre. Vi har reist til Finland, Storbritannia og USA, vi har sett flotte bibliotek. Vis vi bare hadde penger nok! Det er klart at ressursene er viktige, men det har også noe med hva vi gjør med ressursene vi får. I USA har alle de beste bibliotekene store deler av sine inntekter fra fond, stipend og andre kilder som må søkes og det må utarbeides prosjekt o.l. For Finske bibliotek ligger det et møysommelig fotarbeid fra mange flinke og politisk aktive bibliotekarer. Vi som av og til sitter og klager over teite politikere burde kanskje klage over oss selv? Det er vel ikke tvil om at bibliotekene ikke blir bedre enn sine bibliotekarer:-) Ressursene oppe i hodet, motet, fagkunnskapen, den sosiale intelligensen og mange andre ting må settes sammen for at man skal nå fram. Bibliotek koster fryktelig lite i den store sammenhengen, så hvor

posted by Thomas Brevik | 04:21


5.3.02  

Kan en blogg komme ut i et tidsskrift som kommer åtte ganger i året? Diskuterte den muligheten med redaktøren av Bok og Bibliotek igår. Spennende og se om det går an å lage noe som ligner på en blogg på trykk. Kanskje med en virkelig blogg på nettet som inneholder alt gammelt stoff?

posted by Thomas Brevik | 02:59


1.3.02  

Bare for å være litt faglig idag... Har funnet et flott sted i UK hvor de jobber seriøst med forskning på e-bøker. EBONI har mange interessante referanser og ser ut til å ta e-bok tanken et steg videre. Kanskje det er et lite håp for e-boken likevel?

posted by Thomas Brevik | 04:42
 

Liten spekulasjon, jeg ser svært lite bilder på de fleste bloggene jeg er innom. Er det fordi det er treigt og vanskelig å få lagt inn bilder, eller... er seriøse bloggere veldig tekstorientert? Noe for Jill og Torill å diskutere på Blogonblog?

posted by Thomas Brevik | 04:35
 

Hadde bare lyst til å se om jeg kunne legge inn et bilde når jeg først har begynt å ta fatt på litt seriøs blogging:-) Pingvinen kommer vel til å stå sentralt i livet mitt en liten stund framover

posted by Thomas Brevik | 04:32
archives
links