Bibliotekarens bibliotek
Blogg for bibliotekar Thomas Brevik
Unshelved by Bill Barnes and Gene Ambaum


28.2.02  

Ingen stor glede over å ha installert Linux i går kveld. Fem installeringer, en feilslått partisjonering og windows ute av drift er ikke hva jeg kaller et godt resultat. Når Linux i tillegg ikke forstår grafikkortet mitt, og later som jeg har en 480x640 skjerm og ekstremt dårlig oppløsning så sier det seg selv at skuffelsen er stor. I tillegg så er det hele sannsynligvis min egen feil:-(
Nå tror jeg at jeg skal sove litt på saken, reinstallere Windows98 om jeg finner de gamle installasjonsCDene og prøve meg på nytt.

posted by Thomas Brevik | 23:36
 

GULP! Skal installere Linux på hjemmemaskinen idag. I går tok jeg sikkerhetskopi, kjørte Scandisc og Defrag, og det tok halve natta. 4Gig og treig prosessor er ingen ideell kombinasjon med W98 som OS. Nå får vi se om ikke Linux løser noen av hastighetsproblemene våre. Ellers er jeg spent på å lære noe nytt. Dette blir faktisk en Blogg uten en eneste lenke, eller skal jeg... jo, jeg lenker til Eirik Newth sin kjempegode side om det å ha Linux på hjemmemaskinen.

posted by Thomas Brevik | 06:04
 

Nå har jeg hatt lunsj med Jill igjen. Blir alltid så inspirert til å sette igang å lage nye blogger når jeg har snakket med henne. Nå får jeg vel heller prøve å vedlikeholde denne bloggen, så får vi se. Dagens store tema for meg er fagtidsskrifter for bibliotekarer. I Norge har vi en enorm mengde tatt i betraktning at vi er så få (ca. 2000) yrkesaktive tror jeg. De norske bibliotektidsskriftene har en sterk tendens til å bli litt vel like og "menighetsbladaktige". Derimot er f.eks. det britiske tidsskriftet Ariadne er et virkelig funn. Gratis på nettet og virkelig gode artikler. Ellers gleder jeg meg over Library Journal som dekker mye av den politiske utviklgen i tillegg til den faglige. Alltid mye spennende her.

posted by Thomas Brevik | 05:50


18.2.02  

Her er Sjøkrigsskolen som jeg jobber på. Trives veldig godt med å jobbe i et lite fagbibliotek.

posted by Thomas Brevik | 06:17
archives
links